Bilde av Sámi klinihkka.

Sámi klinihkka

Sámi klinihkka holder til på to lokaliteter, med Spesialistlegesenteret, Døgnavdelingen og administrasjonen i Ávjovárgeaidnu, og SANKS - Samisk nasjonalt kompetansesenter - psykisk helsevern sentralt i Karasjok.  SANKS er i tillegg tilstede i Oslo, Røros, Narvik, Snåsa og Tysfjord. 


Koronavirus og besøkskontroll: Vi åpner nå opp for besøk av nærmeste pårørende på våre klinikker. Det er liten smittespredning i Finnmark og vi vil legge til rette for besøk. Antall besøk vil bli begrenset slik at anbefalt avstand og øvrige smittevernråd kan følges. Besøk må avklares med den aktuelle avdelingen. 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Spesialistlegesenteret og Døgnenheten: Henvendelse i resepsjonen innenfor hovedinngangen i klinikken i Ávjovárgeaidnu, to kilometer øst for Karasjok langs riksvei 92.
SANKS: Henvendelse i resepsjonen i Stuorraluohkka 34 i Karasjok.

Besøksadresse
Ávjovárgeaidnu 180, 9730 Karasjok (Kart)
 
Besøkstider
mandag - fredag 08:00-15:30
Telefon
78 42 10 00
E-post

Busstider Sami Klinihkka

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor klinikken. Det finnes to ladestasjoner for EL-biler.

Pasientreiser

​Hovedregelen er at du får dekket reise til og fra behandling med billigste rutegående transport.

Mer om pasientreiser i Finnmark

Reisemuligheter til og fra Sàmi Klinihkka

Det er kun mulig å reise til Sámi klinihkka med bil eller buss fra de andre kommunene i Finnmark. 

For oppdatert buss - og båtinformasjon se ruteplanleggeren til Snelandia. Her legger du inn avgangssted og ankomssted selv. 

https://snelandia.no/planleggreisen/reiseplanleggerenbruk

For fly så er nærmeste lufthavn Lakselv. Det går buss mellom Lakselv og Karasjok. 

Praktisk informasjon

Kiosk / butikk / apotek

Sàmi Klinihkka ligger ca 1km fra Karasjok sentrum hvor du finner kiosk, apotek og restauranter. 

Røyking forbudt

​Det er røyking forbudt inne på klinikken og ute ved inngangsdører og i nærheten av bygningen.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegesentereti Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

Samisktalende personell

​Vi har samisktalende personell på jobb. Tolk kan skaffes ved behov.

Trådløst nettverk

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Det er venterom for pasienter og pårørende like ved resepsjonen i hovedinngangen 

SANKS Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/steder/sami-klinihkka/sanks-karasjokSANKS Karasjok
SANKS Lakselvhttps://finnmarkssykehuset.no/steder/sami-klinihkka/sanks-karasjok/sanks-aaSANKS LakselvVed SANKS Ávjovárgeaidnu finnes voksenpsykiatrisk poliklinikk (VPP) og spesialistlegesenteret. Spesialistlegesenteret ligger i første etasje og voksenpsykiatrisk poliklinikk ligger i underetasjen.

BUP Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/bup-karasjokBUP KarasjokBarne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk tilbyr hjelp i form av utredning og behandling til barn og unge under 18 år.
DPS Midt-Finnmark / SANKShttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjokDPS Midt-Finnmark / SANKSSANKS tilbyr utredning og behandling for barn, unge og voksne innenfor psykisk helse og avhengighet.
Døgnenheten psykisk helse og avhengighethttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/dognenheten-psykisk-helse-og-avhengighetDøgnenheten psykisk helse og avhengighetDøgnenheten er et tilbud for alle voksne over 18 år som sliter med ulike psykiske lidelser og der tettere oppfølging anses nødvendig.
Familieenheten Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/familienheten-karasjokFamilieenheten KarasjokFamilieenheten gir et tilbud til alle familier der det er vansker knyttet til samspill og samhandling.
Læring og mestring, Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/lering-og-mestring-karasjokLæring og mestring, Karasjok
PUT Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/put-karasjokPUT KarasjokPUT gir behandling og er et lavterskeltilbud til ungdom og unge voksne i alderen 15-30 år med avhengighetsutfordringer og/eller selvmordstanker.
Røntgen, Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/spesialistlegesenteret-i-karasjok/rontgen-karasjokRøntgen, Karasjok
Spesialistlegesenteret i Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/spesialistlegesenteret-i-karasjokSpesialistlegesenteret i Karasjok
TSB - Tverrfaglig spesialisert rusbehandlinghttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/tsb-karasjokTSB - Tverrfaglig spesialisert rusbehandlingTSB tilbyr poliklinisk behandling for voksne med avhengighetsvansker.
UPA Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/upa-karasjokUPA KarasjokUngdomspsykiatrisk enhet er en døgnenhet for ungdom mellom 13 og 18 år med psykiske lidelser.
VPP Karasjokhttps://finnmarkssykehuset.no/avdelinger/sami-klinihkka/psykisk-helsevern-og-rus-karasjok/vpp-karasjokVPP KarasjokVPP tibyr hjelp i form av utredning og behandling for et bredt spekter av psykiske lidelser for voksne fra 18 år som opplever moderate til alvorlige lidelser.

Fant du det du lette etter?